Teksteistä vastaa Naja, ja avustajana toimii Kärmes

lauantai 30. marraskuuta 2013

"Sillä niin me tehdään Helsingistä Shangri-La"

Kertauksen vuoksi hallituksen rakennepaketti, jotta provosoidut yhtä paljon kun minä.

Aikuisten hammashoidon tasoa heikennetään, ihan tosi, kamala muutos, ettäs kehtaavat. Tähän asti kun se on ollut tasokasta ja toimivaa, niinkuin muutkin kunnan terveyspalvelut. Hitto vie, se on ollut heikkoa pitkään, eikä pelkästään aikuisilla. Itse kävin kouluni 90-luvun laman aikaan, ja (yllättävää kyllä) hammashoidossa säästettiin. Tuloksena minulla on terveet ja kauniin persoonalliset vinot hampaat. Tosin eivät niin vinot, että olisin raudat saanut. Älyän olla katkera tästä rauta-asiasta tietysti vasta nyt. Ystävättäreni, jonka suu oli varsinainen kasa erikokoisia valkoisia palikoita, joutui kymmeneksi vuodeksi rautahelvettiin. Nyt hänellä on upea tasainen hammasrivi ja hänen ei tarvitse pelätä nauramista kuvanottotilanteissa. Pointti oli kuitenkin se, että köyhillä, eikä edes kaikilla työssäkäyvilläkään ole varaa edes hammastarkastukseen yksityisellä puolella. Kunnallisella sitä ei saa käytännössä koskaan, koska reiänkin paikkaamista joudut odottamaan vuosikausia, ellet satu asumaan vankeinhoitolaitoksessa (asiakaspuolella).

Maakuntakirjastoja aiotaan karsia. Ensin puhutaan siitä, että kirjastoista tehdään maksullinen palvelu ja kun se ei vielä ole mennyt läpi, niin otetaanpa ne kokonaan pois. Tässä mennään jo niin röyhkeään suuntaan köyhien kyykytyksen suhteen, ettei ole tosikaan. Mitä seuraavaksi, peruskoulu maksulliseksi? Kirjasto on nykyään lähes ainoita asioita ilmaisen koulutuksen ohella, jossa ihmiset ovat tasaveroisia lähtökohdista huolimatta. Voi jumalan pyssyt, sanon minä. Tämähän on melkolailla samaa sarjaa kuin se. että ammattikoulujen ja lukioiden määrä vähenee. En usko, että tässä on kyse pelkästään kysynnän ja tarjonnan laista.

Vanhusten laitospaikkoja vähennetään ja vanhukset siirtyvät kotihoitoon. Voiko tähän enää edes sanoa mitään? Tässä vaiheessa joudun korjailemaan kirjotusvirheitä tekstistä jatkuvasti koska olen niin perkeleen kiihtynyt ja kyrpä otsassa tästä aiheesta. Eikö parempi vaihtoehto olisi, että siihen ikään tultuaan kun ihminen hoitoa tarvitsee, niin olisi vienti piikille? Niinhän eläimillekkin tehdään ja se on inhimillistä. Vanhustenhoidon vähentäminen millään tasolla ei ole. Tässähän sitä säästöä tehtäisiin.

Päivähoitomaksuja korottaa hallituksen mukaan maltillisesti siten, että korotus painottuu suurituloisiin. Päivähoitomaksuja voitaisiin korottaa suurituloisilta.

Työttömälle voitaisiin tarjota työtä myös yli 80 kilometrin päästä. Päivittäinen matka-aika ei kuitenkaan saisi ylittää joukkoliikenteessä yli kolmea tuntia. Tämä siis luultavastikin tarkoittaa kolmea tuntia per suunta.


Hallituksen päätös rakennepoliittisen ohjelman toimeenpanosta löytyy Hs:n sivuilta

 Ps: KUUNTELE jos et ole jo kuunnellut, Paleface, Helsinki - Shangri-La

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palaa!